Čištění i voskování podlah svěřte takovým odborníkům „Nano impregnace Brno“
4 mins read

Čištění i voskování podlah svěřte takovým odborníkům „Nano impregnace Brno“

Po rekonstrukci domova pro seniory, jehož jsem ředitelkou, jsme nějakou dobu za plného provozu ladili ještě nezbytnosti. Občas jsme narazili na nějaký nedostatek, který jsme se snažili co nejrychleji odstranit. Většinou šlo jenom o drobnosti, ale setkali jsme se i se závažnějšími problémy, jedním z nich byla nová podlaha z litého linolea. Nenechali jsme ji navoskovat, a tak byla docela nebezpečná pro naše klienty, kterým to na ní občas podklouzávalo. Nemohli jsme si dovolit vystavovat seniory takovému riziku. V určitém věku jsou už lidské kosti velice křehké a každý pád jim může ublížit.

Vzhledem k tomu, že jsme podlahu už znečistili, bylo potřeba ji před nanesením vosku nechat také důkladně vyčistit. Urychleně jsme hledali firmu, která zajistí kvalitní voskování i čištění. Vybrali jsme si A SERVIS LIPKA, s.r.o., strojové čištění podlah Brno. Byli ochotni provést práce co možná nejdříve, tak jak jsme potřebovali. Také pro ně nebyl problém zajistit více pracovníků, aby čištění i voskování stihli co možná nejdříve.

Překvapilo nás, jak důkladně bylo čištění prováděno a hlavně nás překvapilo, jak velký mělo účinek. Věděli jsme, že jsou podlahy znečištěné, ale až tak velké zanesení nečistotami jsme nečekali. Rozdíl mezi vyčištěnou a nevyčištěnou podlahou byl opravdu velký.

Jakmile byly podlahy důkladně vyčištěné a suché, mohlo se začít s voskováním. Vybrali jsme si pololesklý vosk. Jeho nanesení vytvořilo na povrchu protiskluz, podlahu zakonzervovalo a udělalo ji odolnější vůči znečištění.

Celkově jsme byli s pracemi maximálně spokojení. Všechno proběhlo bez problému, podle plánu, čištění i voskování bylo provedeno velice precizně.

 

Hledáte si brigádu? Zjistěte, zda je pro vás výhodnější DPP nebo DPČ

Chcete si při škole přivydělat, ale nevyznáte se ve smlouvách, a tak nevíte, co je pro vás výhodnější? Tady jsou jejich podmínky. DPP neboli dohoda o pracovní činnosti si můžete sjednat pouze na tři sta hodin ročně. Pro studenty může být výhodná, jelikož se z ní neodvádí sociální ani zdravotní pojištění v případě, že měsíční výdělek nepřesáhne 10.000 korun.

38831697 - cheerful young man lifting a sofa and cleaning underneath it with vacuum cleaner isolated on white background

 

S daněmi je to stejné jako u dohody o pracovní činnosti: daň činí 15 % a pokud jste nepodepsali Prohlášení k dani, bude vám stržena. Dále zde musí být uvedena doba, na kterou se dohoda uzavírá, a také výše hodinové mzdy. A poté přichází druhá varianta v podobně dohodě o pracovní činnosti. Pokud se jedná o daňové zatížení, je to stejné jako u běžné pracovní smlouvy. Zmíněné zdanění se řídí výší vašeho výdělku a také záleží na tom, zda jste podepsali Prohlášení k dani. V případě, že ho podepíšete, 15 % daně vám strženo nebude.

Když si vyděláte za měsíc do 2.499 korun, mine vás odvod zdravotního a sociálního pojištění. Jestliže si vyděláte 2.500 korun a více, zdravotní a sociální pojištění se z toho odvést musí. Důležitou poznámkou je fakt, že rozsah práce nesmí překročit v průměru polovinu stanovené týdenní pracovní doby.

Na základě těchto faktů už se vám bude lépe vybírat, jakou smlouvu chcete se zaměstnavatelem uzavřít. Výdělek se vždycky hodí, i při studiu. Můžete potom chodit bezstarostně do hospod a na kafe a nemusíte počítat každou korunu. Nebo pokud neradi uklízíte, můžete si zaplatit úklidovou firmu. Například firma A SERVIS LIPKA, s.r.o., čištění sedaček, koberců Brno, nabízí své služby za vynikající ceny a nabízí celou řadu služeb – od mytí oken až po čištění koberců.