Zdravé vaření

Jestli vám dosud zůstávalo skryto kouzlo nádobí s keramickým nepřilnavým povrchem, pojďte je s námi objevit.


Vyzkoušíme a prověříme tvrzení, že na keramickém  povrchu se vaří zdravě, snadno a s radostí.
 



Nejdříve trocha teorie o této nové technologii, která nám přináší nádobí s keramickým povrchem. V dnešní době, kdy se snažíme aktivně řešit otázky životního prostředí a zdravého životního stylu, musí brát tyto skutečnosti v potaz i výrobci nádobí. Přišli tedy s něčím zásadně novým. Tato nová technologie, na rozdíl od klasické technologie nepřilnavých povrchů, při výrobě uvolňuje do ovzduší o 50% škodlivých plynů méně. To je první, velmi významný, kladný bod. Dalšími jsou ty, jež toto nádobí přináší přímo nám – spotřebitelům.

Jsou to v zásadě tyto:

  • Odolnost vůči teplotám až do 450ºC
  • Při zahřátí nádobí na vysokou teplotu se neuvolňují ŽÁDNÉ jedovaté látky a to díky tomu, že je zde absence látek PTFE a PFOA
  • Vysoce kvalitní nepřilnavý povrch
  • Velká odolnost proti poškrábání a oděru
  • Odolnost vůči pachům z použitých potravin
  • Kvalitní konstrukce dna nádob zajišťuje rovnoměrný rozvod tepla
  • Odizolované držadla nádob, tzn. bezpečná manipulace
  • Variabilita použití – všechny typy spotřebičů, včetně indukce
  • Příjemný vzhled


Až nádobí s keramickým nepřilnavým povrchem sami vyzkoušíte, najdete ještě mnoho dalších výhod. Ale jedno je téměř jisté, zamilujete si ho a budete si jisti, že vaříte zdravě.

Provedli jsme krátkou zkoušku. Na pánvi s tímto „zázračným“ povrchem jsme připravili několik druhů jídel. Pěkně jedno po druhém. Účelem zkoušky bylo potvrdit si výše popsané výhody a najít případné záporné vlastnosti nádobí.

Připravovat budeme kuřecí plátek se sázeným vejcem, bramborák, sladkou amoletu a míchaná vajíčka. Vše bez tuku.

Kuřecí plátek byl velmi rychle hotový, krásně se opekl, ale absolutně se „nepřichytil“ na dně pánve. Pastva pro oči a pohlazení pro žaludek. Vzápětí jsme na pánev rozklepli vejce. Teď už jistě na pánvi bude alespoň kousek připečený. Nic! Vejce jsme bez nejmenších problémů sundali z pánve. Na ní žádné známky po smažení volského oka. Nádobu utíráme kuchyňským ubrouskem a pokračujeme bramborákem. Pánev po celou dobu „sedí“ na plotně celou plochou jako přibitá. Výsledek je obdobný jako u sázeného vejce. Nepřilnul ani kousek bramboráku. Znovu používáme ubrousek a zkoušíme sladkou omeletu. Chytám pánev za držák blíž k pánvi. Nejprve nastal úlek, protože jsem si uvědomila, že se můžu spálit, ale pak přišla úleva. Celé držadlo je jen vlažné. Tedy bezpečné! Opět bezvadné a navíc se potvrdila skvělá rezistence vůči pachům potravin. Amoleta nebyla cítit po bramboráku! Naposledy jsme si nechali míchaná vajíčka. Někdo je připravuje co nejméně, aby se vyhnul nepříjemnému mytí přischlých vajec na povrchu nádobí. Tentokrát nic takového. Vajíčka servírujeme na talíř a na pánvi zůstává minimum obsahu. K umytí pánve stačí pár tahů houbičky na nádobí a je hotovo!


Vážně skvělé. Potvrdili se všechny udávané vlastnosti a výhody.  Nevýhody nejsou?! Přidávám ještě další a neméně důležitou pozitivní vlastnost – po celou dobu používání nádobí s keramickým povrchem budete prožívat radost z vaření. Kdo nezkusil, má pocit, že je to jen „mlácení prázdné slámy“, ale já tvrdím, že nádobí s keramickým nepřilnavým povrchem je úžasným pomocníkem v kuchyni, šetří čas a vaření vás bude opravdu bavit!

Jste nadšeni a rádi byste si nové nádobí prohlédli nebo rovnou koupili? Můžete to udělat právě zde www.zasilkovyobchod.cz v tomto internetovém obchodě, kde to udělal i Zdeněk Polreich z pořadu „Ano, šéfe!“, jak si můžete prohlédnout na fotografiích.


Zásilkový obchod Orion

Na Lánech 1
570 01 Litomyšl


ZÁKAZNICKÉ ODDĚLENÍ

Zvýhodněný tarif: 844 111 138
Info, reklamace: 461 615 522
Fax: 461 653 876
zasilka@orion.lit.cz Email skryt jako ochrana spamboty, pro zobrazení povolte JavaScript




www.zasilkovyobchod.cz