Čtyři nejlepší recepty na čokoládové dezerty

Jen málokdo by odolal čokoládovému dezertu, který je nejen jednoduchý na přípravu, ale také skvělý svou chutí. Vyzkoušejte čokoládové brownies, trochu jiné kokosky, upečte si čokoládový dort nebo překvapte své blízké čokoládovou pěnou se špetkou chilli.

 

1) Čokoládové brownies

Potřebujete

250 g másla

200 g hořké čokolády

100 g cukru

100 g hladké mouky

4 vejce

Postup

Prvním krokem je rozpuštění čokolády spolu s máslem. Míchejte dokud nebude hmota zcela hladká. Můžete použít ruční mixér RM-800B, který se pyšní jemným povrchem a ergonomickým designem. Poté nechte směs vychladnout. Přimíchejte směs z mouky, cukru a vajec. Plech vyložte pečícím papírem, nalijte těsto a pečte v předehřáté troubě na 180° C.

 

2) Kokosky trošku jinak

Potřebujete

150 g moučkového cukru

200 g strouhaného kokosu

2 vejce

1 tabulka hořké čokolády

Postup

Smíchejte všechny výše uvedené ingredience a vytvarujte kokosové hromádky. Směs můžete vymíchat i v mixéru. Na plech tvarujte špičky. Pečte na 120° C, pomaleji do zrůžovění. Následně vychládlé kokosky namočte v rozpuštěné čokoládě.

 

3) Čokoládový dort

Potřebujete

200 g hořké čokolády

100 g hladké mouky

200 g cukru

180 g másla

6 vajec

Postup

Nejdříve si čokoládu nalámejte na malé kousky a prohřejte s máslem. Pomocí výkonného ručního mixéru RM-800W, přimíchejte mouku. Přidejte žloutky, cukr a promíchejte s čokoládovou směsí. Zbylé bílky ušlehejte do sněhu a pomalu přimíchejte ke směsi. Těsto nalijte do dortové formy, pečte na 180° C. Dort podávejte ozdobený ovocem a moučkovým cukrem.

 

4) Čokoládová chilli pěna

Potřebujete

180 g hořké čokolády

100 ml smetany ke šlehání

3 vejce

50 g cukru

špetku chilli

Postup

Rozpusťte si hořkou čokoládu a smíchejte si se smetanou. Odstavte na sporáku a vmíchejte žloutky. Přidejte sníh z bílků a cukr. Rozdělte do misek a nechte alespoň dvě hodiny vychladit.

Tak přejeme dobrou chuť nejen vám, ale i vašim strávníkům a nejbližším. Drobností, jak si zpříjemnit přicházející podzimní dny není nikdy dost.