Výbava na profesionální výrobu pizzy
2 mins read

Výbava na profesionální výrobu pizzy

Kdo by neměl rád pravou neapolskou pizzu k obědu nebo k večeři. Nedá se však říct, že by její příprava byla rychlá nebo jednoduchá. Samozřejmě, že ji strávníci dokáží připravit sami doma, je však mnohem jednodušší přenechat práci profesionálům, neušpinit si celou kuchyň, ale objednat si ji z pizzerie, ideálně z té vaší. Co vše je potřeba k tomu, abyste dokázali vydávat jednu pizzu za druhou jako na běžícím pásu, přitom ve výborné kvalitě a chuti?

Hnětení těsta

Po smíchání všech ingrediencí je hnětení těsta důležitým procesem. Pokud byste však tuto činnost měli dělat v pizzerii ručně, potřebovali byste k tomu mnoho času, a navíc byste se pěkně zapotili. Mnohem efektivnější variantou je výběr hnětače, který odvede celou práci za vás.

Kynutí

Po chvíli je uhněteno a nastává čas kynutí. K urychlení celého procesu je možné umístit těsto do kynárny, která se postará o kynutí těsta po dobu 2 hodin při 29 °C a zajistí těstu stálou teplotu po celý čas. Kynárna zabezpečí výrobu páry v daném množství a čase a z uhněteného těsta nakyne hmotu připravenou k dalšímu zpracování.

Pec na pizzu

Bez kvalitní, výkonné a spolehlivé pece na pizzu se s její přípravou budete těžko potýkat. Čím více objednávek máte, tím větší pec na pizzu byste měli mít, abyste dokázali obsloužit co nejvíce zákazníků v krátkém čase. Při výběru pece vybírejte také podle výkonu a rychlosti pečení pizzy.

Většina těchto pecí je vyráběna v nerezu, který má dlouhou životnost a jeho údržba je snadná a rychlá.

Jakmile bude pizza hotová, je nutné ji dostat z pece na talíř ideálně tak, aby nás nepopálila. Aluminiové lopaty na pizzu budou skvělým pomocníkem. Jejich velikost vybírejte podle velikosti pece na pizzu a podle délky rukojetě.

Nakonec zbývá ozdobit pizzu čerstvým lístkem bazalky a servírovat.